Erwin Robins  29-2-2020

Erwin Robins 29-2-2020

Graag willen we van de gelegenheid gebruik maken om een kort woordje te doen over een belangrijke gebeurtenis die wij als club vandaag 29 februari herdenken.

29 Februari staat namelijk voor altijd binnen onze club in het teken van verdriet om het
verlies van onze vriend, onze maat, ons collega bestuurslid, onze hoofd- trainer en ons lid Erwin Robins.

Erwin liet in 2020 het leven op weg terug van een trainingsweek van onze club in Spanje tijdens een verkeersongeval. Alhoewel dit alweer 4 jaar geleden is, is dit gezien het feit dat het een schrikkeljaar was de eerste keer dat het weer 29 Februari is.

Onze gedachten zullen op 29 Februari, maar ook vandaag, gaan naar zijn vrouw Amanda en zijn kinderen Senna, Ryan, Dean en Dana. Ook zijn onze gedachten bij zijn ouders Ria en Harry en zijn zus Renate met hun familie. Allemaal mensen die diep in ons hart zitten na de tragedie in 2020.

Niets brengt Erwin terug, maar door af en toe stil te staan bij alle leuke dingen die hij binnen de club gedaan en georganiseerd heeft als trainer en daar af en toe met elkaar over te praten voelt het alsof hij toch nog aanwezig is.

In onze kantine zien jullie een afbeelding van Erwin aan de muur. Hierdoor blijft hij in elk geval altijd zichtbaar voor ons en dat voelt goed.

Erwin was een rijder met tomeloze energie en veel passie. Binnen de club was Erwin erg geliefd bij zijn maatjes die hij les gaf en waar hij ontzettend veel tijd in stak om zijn passie over te brengen. Hij was er altijd voor hun en zoals een jeugdlid in 2020 al aangaf: 1 team met 1 missie.

Hij is er niet meer, maar wij missen hem nog elke dag, onze Maat, voor altijd in ons hart.

Facebook pagina ter herinnering aan Erwin Robins 

Namens het Bestuur van MC Deurne

John van den Berkmortel Voorzitter

Wintercross 25 februari 2024 afgelast!

Wintercross 25 februari 2024 afgelast!

Beste rijders / vrijwilligers die zich aangemeld hebben voor de wintercross

Met grote spijt moeten wij jullie informeren dat de Wintercross van MC Deurne helaas afgelast moet worden vanwege de extreme regenval van de afgelopen dagen en wat er nog verwacht wordt.

Het spijt ons ten zeerste dat we dit moeten meedelen.

De onophoudelijke regen van de laatste dagen heeft het onmogelijk gemaakt om het evenement in goede omstandigheden te laten plaatsvinden. Ondanks al onze inspanningen om het terrein te herstellen en het evenement door te laten gaan.

We begrijpen dat dit teleurstellend nieuws is voor iedereen die uitkeek naar de wintercross en het begin van het seizoen. We willen jullie bedanken voor jullie begrip en geduld in deze situatie die buiten onze controle ligt. Binnenkort ontvangen alle rijders hun inschrijfgeld minus administratiekosten retour.

We hopen op jullie begrip en kijken ernaar uit om jullie in de toekomst weer te verwelkomen bij MC Deurne, onder betere weersomstandigheden.

Organisatie wedstrijden M.C. Deurne

Johan Thijssen

 

WINTERCROSS 25 FEBRUARI 2024

WINTERCROSS 25 FEBRUARI 2024

WINTERCROSS 25 FEBRUARI 2024

Micha Boy de Waal gaat opnieuw op zoek naar de winst bij Wintercross in Deurne.

Na het succes van vorig jaar bij de wintercross in Deurne, komt Micha terug om dit jaar weer te zegevieren in het zware zand van Deurne. Zal hij dit jaar ook weer zegevieren en met een snoepzak, zakje chips en bloemen naar huis gaan? Hij vocht vorig jaar menig duel uit met niemand minder dan Jeremy Knuiman en Davy Pootjes.

Dit jaar zijn er nieuwe uitdagers die graag willen winnen bij MC Deurne, deze motorcrossers komen uit Nederland, België, Duitsland en Finland!

Wij hopen op een sportieve race en dat iedereen fit aan het seizoen kan beginnen. De rennerslijsten worden 2 weken voor het evenement bekend gemaakt!

Op het terrein zal weer uitgebreid voor de inwendige mens gezorgd worden, waar bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie, een frietje of iets anders lekkers.

Ook de toiletten en het terras zullen op deze dag geopend zijn voor publiek.

Een entreekaartje kost slechts 5 euro en bezoekers tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Onderstaand promo 2023

https://fb.watch/pMHRSwFsLL/?

Wijziging voorzitter dagelijks bestuur

Wijziging voorzitter dagelijks bestuur

Na meer dan 23 jaar heeft gisteren op de Algemene ledenvergadering Richard v.d. Horst met pijn in zijn hart afscheid genomen als voorzitter dagelijks bestuur. Gelukkig blijft Richard nog als commissielid en houdt zich bezig met de evenementen commissie onderhoudscommissie, is trainer etc. etc. dus hij blijft nog heel belangrijk voor MC Deurne. Wij bedanken Richard voor alle jaren dat hij klaar heeft gestaan als voorzitter van het dagelijks bestuur en zijn blij dat hij nog bij ons blijft.

Na lang zoeken heeft zich iemand gemeld om Richard zijn taak over te gaan nemen en wel onze Stijn Sanders. Stijn draait al jaren de baancommissie en is op de hoogte hoe het al jaren bij M.C. Deurne gaat en wat er al dan niet speelt. Wij achten hem dan ook als de juiste kandidaat om het voorzitterschap van het dagelijks bestuur op zich te nemen. Wij wensen Stijn heel veel succes met deze belangrijke taak binnen onze club.

 

 

WINTERCROSS 25 FEBRUARI 2024

Wintercross 25 februari 2024 – hulp gevraagd

Wij vragen jullie hulp bij het organiseren van onze Wintercross op 25 februari 2024 en de zaterdag ervoor op 24 februari 2024. Daarnaast vragen wij ook jullie hulp op zaterdag 20 januari 2024, omdat er op die dag veel rondom het circuit veranderd gaat worden!

En uiteraard zou het ook leuk zijn als jullie deel willen nemen de inschrijving gaat open op 8 januari via onze website. Maar daarvoor hebben we wel genoeg mensen nodig die willen helpen bij het organiseren, vlaggen en alles wat erbij komt kijken.

Wij vragen jullie daarom onderstaand formulier in te vullen en meer informatie volgt dan later voor de datum die je opgegeven hebt.

AANMELDFORMULIER HELPEN WINTERCROSS 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScolCGZW683BVzORelQ9SFlwiXUwd5rPIDlXXch2p3EVczvTQ/viewform

Wij hopen er samen met jullie een hele fijne dag van te gaan maken en er wordt uiteraard ook voor jullie gezorgd!

8 januari gaat ook de inschrijving open op 10 uur voor de wintercross van 25 februari 2024  https://mcdeurne.nl/wedstrijden/ 

Wedstrijd commissie – Johan Thijssen

De passie van spoorzoeker Marcel Snijders

De passie van spoorzoeker Marcel Snijders

WINTERCROSS 25 FEBRUARI 2024

Wintercross 25 februari 2024

Wintercross 25 februari 2024 aanvullende informatie

Leuk dat je interesse hebt in de wedstrijd van 25 februari 2024

De inschrijvingen gaan lopen via onze eigen app en website, deze gaan op 8 januari 2024 om 10.00 uur open.

Op onze website komt een uitleg t.z.t. te staan hoe je in kunt schrijven! Het inschrijfgeld gaat 25 euro bedragen.

De wedstrijd is toegankelijk voor zowel rijders met een KNMV licentie als een MON licentie.

Voor de 65cc/85cc klasse is het verplicht een startbewijs te hebben. In de hobby klasse mag je niet in het bezit zijn van een startbewijs.

Rijden met een transponder is ook verplicht, heb je er geen, dan kun je er een huren bij de tijdwaarneming.

Er zullen per klasse maximaal 40 rijders mee mogen doen, vol is vol!

In iedere klasse zijn 3 bekers te winnen, in de 65cc/85cc klasse gaan er 3 bekers zijn voor de beste 65cc rijders en 3 bekers voor de beste 85cc rijders.

Daarnaast krijgen alle bekerwinnaars hun inschrijfgeld terug!

 

De volgorde van rijden is:

65cc / 85cc wedstrijdklasse = 15 minuten + 1 ronde
Hobby klasse =  15 minuten + 1 ronde
Junioren klasse =  15 minuten + 1 ronde
Nationalen/Senioren =  19 minuten + 1 ronde
Inter klasse =  21 minuten + 1 ronde

Er worden 2 ronden vrij getraind + 10 minuten tijdtraining (de inters trainen 2 ronden vrij en 15 minuten voor tijd) .

Dit om er voor te zorgen dat iedereen de tijd heeft om de baan goed te verkennen, voordat er een tijd neergezet moet worden!

Heb je toch nog vragen, mail dan naar wedstrijden@mcdeurne.nl of naar vraag@mcdeurne.nl
Veel cross plezier!

Met vriendelijke groet,

M.C. Deurne – Wedstrijdcommissie

25 februari 2024 Wintercross M.C. Deurne

25 februari 2024 Wintercross M.C. Deurne

Net als vorig jaar staat hij weer op de kalender van M.C. Deurne de WINTERCROSS 2024 en wel op op 25 februari 2024.

Blok de datum 25 februari in je agenda en neem deel aan dit winters evenement.

Meer informatie volgt in januari dan start ook op 8 januari de digitale inschrijving.

Mis het niet! 

Wedstrijdcommissie

M.C. Deurne

Bericht van een van onze sponsors – Zit jij er lekker warm bij deze winter?

Bericht van een van onze sponsors – Zit jij er lekker warm bij deze winter?

Om de strijd met kou en de wellicht opnieuw stijgende gasprijzen aan te gaan hebben wij besloten om de Airrex Infrarood kachels van Rex Nordic in het assortiment op te nemen.

Airrex is marktleider in brandstof gestookte infrarood kachels en worden al bijna 30 jaar gemaakt door hun, maar pas sinds vorig jaar verkrijgbaar in Nederland.


Een ideaal product voor verwarming van grote werkplaatsen, industriële hallen, magazijnen van klein tot groot tot aan evenementen hallen toe. Het mooie van infrarood verwarming is dat deze warmte gelijkmatig in de structuren van de ruimte of locatie verspreid zit. Bij openen van overhead deuren wordt daardoor veel minder warmte verloren als bij de traditionele luchtverwarming. De beste eigenschappen van de Airrex brandstof gestookte kachel zijn het lage verbruik en daardoor besparing stookkosten, de afwezigheid van geuren, de thermostatische regeling en de stille werking. Machine heeft geen ventilator, waardoor er geen stof in de ademlucht komt in de lucht van uw medewerkers.

Er zijn 3 versies welke u kiest op basis van grote van de ruimte welke verwarmt moet worden. Bij grotere ruimtes kunt u ervoor kiezen om meerdere machines te nemen.

De AH-200i is geschikt voor ruimtes tot 900m3 en heeft een prijs van € 1.749,00 excl. BTW
De AH-300i is geschikt voor ruimtes tot 1.500m3 en heeft een prijs van € 2.095,00 excl. BTW
De AH-800i is de  grootste en geschikt voor ruimtes tot 2.000m3 met een prijs van € 2.849,00 excl. BTW

Om ervoor te zorgen dat u de problemen voor de komende winter voor bent kunt u nu al in een pre order uw gewenste machine bestellen. Dit voorkomt dat u, straks als er weer totale paniek is, en deze machines opnieuw bijna uitverkocht zijn, nog moet handelen.
Pre ordering is mogelijk tot 7 oktober waarbij u het voordeel heeft dat u geen afleveringskosten hoeft te betalen en ook nog een extra korting ontvangt.
Deze extra korting is op de AH-800i het grootst, namelijk € 150,00, op de AH-300i  is dit € 100,00 en op de AH-200i is dit € 75,00.

Leveringen worden dan medio tot eind oktober gedaan door ons, afhankelijk van de hoeveelheid pre orders.
Dan kunt u mooi de machine gaan testen zodat u voorbereid bent voordat de echte koude intreedt.

Pre orderen kan zeer eenvoudig via BMJ Products een mail te sturen Info@bmjproducts.nl

Wilt u wat meer info kunnen we u uiteraard een brochure sturen of als u specifiek over een bepaalde machine wat meer wilt weten kunnen we u product info toesturen.

Wij zien uw reacties graag tegemoet.

Info@bmjproducts.nl

Afscheid en bedankje

Afscheid en bedankje

23 jaar geleden begon ik als vrijwilliger bij M.C. de Bosrakkers, dat nu M.C. Deurne heet. Ik begon met het maken van een website en heb deze meerdere keren vernieuwd tot de site die het nu al even is. Van het een kwam het ander: ik ging samen met John van den Berkmortel de jeugdcommissie leiden. In 1 jaar tijd groeide het aantal jeugdleden van een paar naar 100, omdat we trainingen gingen organiseren. We hebben veel trainers opgeleid binnen onze club, die nu op verschillende plekken lesgeven. We hebben de eerste opendagen/opstapdagen georganiseerd, waardoor veel jonge rijders konden komen kijken en proberen, en daarna vaak lid werden. Ook dit is door verschillende clubs opgepakt, die het nu ook jaarlijks organiseren.

Na 10 jaar werk van verschillende vrijwilligers binnen de club werd het circuit officieel erkend en werd het steeds mooier. Toen ik begon met het digitaliseren van de club, deden we dat eerst met Google. Dat hebben we jarenlang gedaan en het werkte super voor onze club. In 2022 zijn we begonnen met alles te digitaliseren naar een speciaal programma en een eigen app. Dit programma was niet voor ons gemaakt, dus het was zoeken en proberen of het voor ons zou werken. Ik wist voor mezelf al dat dit mijn laatste project voor M.C. Deurne zou worden omdat ik het tijd vond voor vers ” bloed “, iemand met een frisse kijk op alles wat ik al jaren doe. Het heeft wat voeten in de aarde gehad om alles digitaal goed werkend te krijgen, vooral vanwege het slechte internet op het circuit. Maar nu kunnen we betalen met pin in de kantine, scannen we leden, melden mensen zich aan via de app, en op wat kinderziektes vanuit de leverancier na, werkt het.

Ik ben supertrots op alles wat we in de 23 jaar, dat ik bij M.C. Deurne was, hebben opgebouwd. Toch heb ik besloten om te stoppen als webmaster en eerste aanspreekpunt voor de mail en alle andere dingen die ik altijd doe voor M.C. Deurne. Ik heb 23 jaar met veel plezier voor de club klaargestaan en ik neem geweldige herinneringen, vriendschappen en zakelijke successen mee.

Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben, waren we al op zoek naar een opvolger voor mijn taken binnen de club. Helaas is die nog niet gevonden en worden mijn taken verdeeld over Marjan en Diana. Zij zullen dit zeker met veel liefde oppakken. Tot die tijd zullen de berichten vaker op Facebook of de app verschijnen dan op onze website.

Ik wil iedereen, van bestuur tot vrijwilligers en leden, bedanken voor de samenwerking, gezelligheid en alle leuke momenten die we samen hebben gehad. Ik hoop dat er snel iemand opstaat die dit net zo leuk gaat vinden als ik de laatste 23 jaar. Ik kan het iedereen zeker aanraden.

Ik zal zeker nog wel eens op het circuit zijn, al is het maar om te genieten van al het moois en de cross. Ik heb nog een leuke foto gevonden tussen alle foto’s die ik ooit gemaakt heb, die ik wel passend vond bij dit bericht. Samen met Jeffrey Herlings, mijn held op het circuit van M.C. Deurne.

Bedankt en tot ziens!

Dit bericht heb ik gisteren gemaakt om vandaag te plaatsen. In plaats van de gebruikelijke call op donderdagochtend half 10 werd ik verrast door Marjan en Diana met deze mooie plant, kaart en pakket namens M.C. Deurne. Wat was ik verrast dat ze iets hebben kunnen regelen zonder dat ik het door had ze stonden zomaar ineens voor de deur. Bedankt M.C. Deurne voor deze leuke attentie.

Wil de Vries

 

Wijziging openingstijden baan in de winter vanaf oktober 2023

Wijziging openingstijden baan in de winter vanaf oktober 2023

Beste leden,

Vanaf oktober zijn onze openingstijden voor de winter gewijzigd deze wijziging gaat dit jaar dus in vanaf 7 oktober 2023.

Openingstijden vanaf oktober 2023

Wintertijd (1 oktober tot 1 april)

Zaterdag: 12.00 uur tot 16.00 uur

Zondag: 09.00 uur tot 13.00 uur

Blokuren op zaterdag en zondag Groep A 20 minuten Groep B rest van het hele uur

Woensdag: GESLOTEN

 

Zomertijd ( 1 april tot 1 oktober)

Zondag: 09.00 uur tot 13.00 uur

Woensdag: 16.00 uur tot 20.00 uur

Blokuren op woensdag en zondag Groep A 20 minuten Groep B rest van het hele uur.

Zaterdag: GESLOTEN

Zoals jullie zien gaat in de winter de baan open op zaterdag en zondag en is het gesloten op de woensdagen.

De zomer zijn de woensdag weer geopend en de zaterdagen gesloten

Rabo clubsupport 2023 – stem op MC Deurne

Rabo clubsupport 2023 – stem op MC Deurne

Goed voor jouw club & geweldig voor de samenleving

 

Als coöperatieve bank geeft Rabobank elk jaar een deel van de winst terug aan de samenleving. Zo helpen we ruim 30.000 clubs door heel Nederland met het realiseren van doelen als talentontwikkeling, verduurzaming of meer inclusiviteit. Want we geloven dat clubs en verenigingen onze samenleving sterker maken.

 

Aan jou als Rabo-lid nu de vraag: welke club verdient de steun van Rabo ClubSupport? Laat het weten door je stem uit te brengen op de leukste club of vereniging in jouw regio.

 

En dat is uiteraard M.C. Deurne, jouw clubje!

 

Zoals je op de foto ziet is de baan met het warme weer snel stoffig/droog. Om te zorgen dat jullie veilig kunnen blijven trainen gaan we een beregeningsinstallatie aanleggen. Jullie zullen snappen dat dit een grote kostenpost is voor de club omdat we dit om het hele circuit moet komen liggen. We willen al zoveel mogelijk besparen door het door onze mensen aan te laten leggen maar de materialen zijn op dit moment erg duur. 

 

Dus stem op ons, we kunnen elke euro gebruiken voor dit project.

Wanneer kun je stemmen

  1. als je lid bent van de Rabobank (je ontvangt geen code meer)
  2. Je stemt via de Rabo App of Rabo Online Bankieren. Hiervoor is er geen stemcode nodig. De lijst met deelnemers staat onder de knop Rabo ClubSupport. Als je inlogt vind je deze knop via ‘Service’ en vervolgens ‘Lidmaatschap’
  3. stemperiode 4 tot en met 26 september.
  4. MC Deurne op rabo clubsupport

Alvast bedankt voor alle stemmen en we hopen weer een mooi bedrag op te kunnen gaan halen.

 

 

 

Dank aan iedereen voor een geweldig motorcross weekend

Dank aan iedereen voor een geweldig motorcross weekend

Het zit er weer op de organisatie van de MON wedstrijden.

We zijn trots dat we onze mooie accommodatie aan jullie hebben kunnen laten zien.

We hopen dat jullie genoten hebben en flink aan de bak hebben gemoeten op ons zware zand circuit. Wij zijn heel tevreden hoe het allemaal verlopen is en de weergoden waren ons bijzonder goed gezind.

Wel wil ik er nog graag een kanttekening bij plaatsen en dat is dat ik merk dat het respect en geduld richting onze vrijwilligers heel laag is, dit vind ik bijzonder jammer, omdat iedereen zijn uiterste best doet om de rijders en hun aanhang een geweldige dag te bezorgen! Zorg er daarom samen voor dat dit gedrag niet de norm gaat worden, maar de uitzondering!

Nogmaals een dankjewel aan alle vrijwilligers, zonder vrijwilligers geen cross! Daarom willen wij op 1 juli een vrijwilligers dag organiseren, mocht je je nog niet opgegeven hebben, kan dat via onderstaande link, zet het vast in jullie agenda, verdere informatie volgt nog.

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfFUKxN0TaIDq…/viewform

Aanstaande woensdag zijn we weer alleen geopend voor leden, de baan ligt er nog in van de wedstrijd en is dus nog niet geschoven!

Hopelijk zien we jullie allemaal volgend jaar weer terug!

Wedstrijdcommissie MC Deurne

Johan Thijssen

Wij willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft om er een geweldig crossweekend van te maken. Onze vrijwilligers, EHBO, kantine personeel, opbouwers, afbrekers, MON, IMBA, sponsoren, lokaal Catering en iedereen die geholpen heeft en uiteraard Johan Thijssen onze wedstrijd organisator! En uiteraard alle deelnemers en bezoekers, bedankt voor een goed weekend!

BEDANKT ALLEMAAL!

Een speciale dank aan onze jonge kerels die tot 20.30 druk op de baan bezig zijn geweest met alles weer in orde te maken. Helaas gaat er wel eens wat fout maar niemand die dat jullie kwalijk neemt. Bedankt Rick en Toon!

Crosser weet: MC Deurne heeft de zaken goed voor elkaar – ED

Crosser weet: MC Deurne heeft de zaken goed voor elkaar – ED

EK Motorcross in Liessel

HET EK MOTORCROSS IN LIESSEL STOND GARANT VOOR SPECTACULAIRE ACTIES EN PLAATJES VAN DE DEELNEMERS. FOTO JUAN VRIJDAG/DCI MEDIA JUAN VRIJDAG / DCI MEDIA

Vol enthousiasme moedigt de 7-jarige Jaxx luidkeels de motorcrossers aan. Zijn vader slaat het goedkeurend gade, ook al komt Jaxx niet boven het lawaai van de motoren uit.

HANS VERMEEREN

Hans Vermeeren h.vermeeren@ed.nl

Liessel

Maar geen haan die naar al dat geluid kraait, tijdens het kampioenschapsweekend op en rond de crossbaan van Motorclub Deurne, midden in de Liesselse bossen. In de wijde omtrek wonen nauwelijks mensen. En de paar honderd man op de crossbaan zelf, die komen vanzelfsprekend voor de motoren naar De Galgenberg. Die zijn hier immers om zelf wedstrijdrondjes te rijden op de 1,8 kilometer lange baan. Zoals Dave Adams uit Schijndel. Of om de motorrijders in de fraai onder de bomen aangelegde en goed onderhouden baan aan te moedigen, zoals zijn zoon Jaxx. ,,Hij is de jongste en gaat altijd graag mee”, vertelt Dave. ,,De oudste ging liever zwemmen. Maar Jaxx rijdt net als ik zelf ook, op een 50cc-motor. En hij is erg enthousiast. Hij zal uiteindelijk wel warmlopen voor deze sport, verwacht ik.”

Mooi visitekaartje

Dat zien ze uiteraard graag bij MC Deurne, beaamt voorzitter John van den Berkmortel. ,,Zo’n weekend als dit is voor ons dan ook een mooi visitekaartje”, zegt hij. ,,Er doen meer dan 325 coureurs mee, en er komt een paar honderd man publiek op. Dat is helemaal niet gek voor wat in feite toch een nichesport is.”

Op basis van de milieuvergunning mag de club twee keer per jaar een grote wedstrijd organiseren. ,,De laatste jaren hebben we echter vooral aan het complex zelf gewerkt”, licht de voorzitter toe. ,,We hebben ruime parkeerplaatsen aangelegd voor de deelnemers, zodat ze hun busjes, campers en materialen goed kwijt kunnen. We hebben publieksruimtes rondom de baan gecreëerd, zodat de wedstrijden goed te volgen zijn. En we hebben alles een beetje mooi en natuurvriendelijk aangekleed.”

In goede banen

De club bloeit dan ook als nooit tevoren, vertelt hij vol trots. ,,We hebben bijna 400 leden, 396 om precies te zijn. En gelukkige ook veel actieve vrijwilligers.” ,,Alleen dit weekend al zijn er bijna zestig mensen actief, om alle wedstrijden op zowel de zaterdag als de zondag in goede banen te leiden”, vult voorzitter Johan Thijssen van de wedstrijdcommissie aan.

In het oog springend onderdeel dit weekend is de EK Motorcross voor vrouwen, met deelnemers uit tal van Noordwest-Europese landen. ,,Echt mooi dat we dat kunnen organiseren”, zeggen Thijssen en Van den Berkmortel in koor. ,,Dit is weer een stapje verder in onze ontwikkeling”, vervolgt de MC-voorzitter. ,,Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als we hier ook eens een keer het open Nederlands kampioenschap zouden kunnen organiseren.”

Dat ze hun zaakjes in Deurne goed voor elkaar hebben, is ook Schijndelaar Adams opgevallen. ,,Natuurlijk zijn de meeste banen waar wedstrijden worden gehouden wel in orde. Maar hier is het pico bello: een mooi rennerskwartier, veel aandacht voor de veiligheid en een goede organisatie: echt top.”

Informatie wedstrijd 20 mei prox jeugd motorcross en clubwedstrijd / 21 mei IMBA Dames en 24mx Nationale motorcross

Informatie wedstrijd 20 mei prox jeugd motorcross en clubwedstrijd / 21 mei IMBA Dames en 24mx Nationale motorcross

Hierbij alle informatie voor aankomend weekend, mochten jullie nog vragen hebben dan kan dat via vraag@mcdeurne.nl / johan@mcdeurne.nl

Circuit open: 07.30 uur

Training starten: 09.00 uur stipt

Tear offsverboden we zitten in een natuurgebied

Overlast: beperk uw snelheid op de paden en wegen naar ons circuit zodat we geen overlast veroorzaken. Pas op een mountainbike route kruist meermaals over de paden.

Entree: zaterdag 5 euro / zondag 10 euro graag gepast betalen

Respect:

  • Voor het natuurgebied, onze bossen rondom het circuit.
  • Gebruik van een milieumat is verplicht.
  • Honden aangelijnd houden a.u.b.
  • Wij vragen iedereen vriendelijk om hun afval mee naar huis te nemen en je plek netjes achter te laten.
  • Het is verboden om open vuur te hebben of te barbequen op het rennerskwartier.
  • RIJDEN OP RENNERSKWARTIER IS NIET TOEGESTAAN en gaan wij streng op controleren. Op ons rennerskwartier is alles op loopafstand! Rijden op het rennerskwartier betekent diskwalificatie en niet meer van start gaan! Dus loop netjes met je motor in de hand! Of neem iemand mee die je motor voor jou duwt!
  • Je dient op de hoogte te zijn van de regels die ook bij inschrijven getoond zijn en die je geaccepteerd hebt. Deze staan ook nog extra op de borden bij het circuit.

Parkeren

  • Vanwege de beperkte parkeergelegenheid is er absoluut geen ruimte om plaatsen voor elkaar vrij te houden. Spreek daarom buiten het circuit af en rijdt gezamenlijk naar het circuit toe. Sluit zoveel mogelijk aan zodat we allemaal een plekje rondom het circuit kunnen krijgen. Volg de aanwijzingen van de parkeerbeheerders hierbij strikt op! Kom zonder caravan wij verkopen alles voor de inwendige mens.

Pit bikes

  • Het is niet toegestaan om met pit bikes rondom het circuit te rijden.

Overnachten

Overnachten op ons circuit is NIET toegestaan ( IMBA zaterdag vanaf 18.00 uur). Alternatieven in de buurt zijn

Een gezellige Truckersstop inclusief parkeerplaatsen, restaurant, tankstation, hotel en truckersshop! Direct gelegen aan de A67 en voorzien van alle gemakken. https://www.truckstop.nl/nl/ Asten  Truck-Inn Nobis Nobisweg 1 5721 VA Asten info@nobis.nl (+31) 493 – 681 300

https://strabrechtsehoeve.nl/camperplaats Mierlo alleen campers altijd 5/6 plekken

https://www.campingdesprink.nl/  Mierlo

camperplaatscroy.nl in Aarle-Rixtel

campingdepeelpoort.nl in Asten-Heusden

Prijzenschema

De eerste drie rijders per klasse ontvangen een beker.

Adres

Galgenberg circuit – Meester de Jonghlaan, Deurne. Volg vanuit hier de aanwijzingsborden richting het circuit wat ±1km verderop in het bos ligt.

https://www.google.nl/maps/dir//Motorcross+club+M.C.+Deurne,+Hoevenseweg,+Liessel/@51.4268451,5.7835209,15.11z/data=!4m9!4m8!1m0!1m5!1m1!1s0x47c73c426dab7777:0xb821b0728728272!2m2!1d5.7922816!2d51.4254394!3e0

Kantine

De kantine is geopend en er zal een frietwagen aanwezig zijn. Dus er wordt ook voor de inwendige mens goed gezorgd.

Als laatste en belangrijkste:

Wij wensen jullie een hele fijne wedstrijddag met sportieve manches en heel veel plezier!

Wedstrijdcommissie en vrijwilligers M.C. Deurne

 

Hieronder wedstrijdschema 20 mei

Entree open: vanaf 7.30 uur

Trainingen vanaf 09.00 uur

  • 50cc                                           1 ronde + 7 min. Tijdtraining
  • Beginnersklasse                        1 ronde + 7 min. Tijdtraining
  • 65cc klein/groot                         1 ronde + 7 min. Tijdtraining
  • 85cc klein/groot                         1 ronde + 10 min. Tijdtraining
  • Quads                                        1 ronde + 7 min. Tijdtraining
  • Kidsanssidecars                        1 ronde + 7 min. Tijdtraining
  • MX2 jeugd                                 1 ronde + 10 min. Tijdtraining
  • Besloten clubklasse                   1 ronde + 7 min. Tijdtraining
  • Open clubklasse startbewijs      1 ronde + 7 min. Tijdtraining

Pauze (kleine baan schuiven)

1ste manche

  • 50cc                                           10 min + 1 ronde ronde
  • Beginnersklasse                        12 min + 1 ronde ronde
  • 65cc klein/groot                         12 min + 1 ronde ronde
  • 85cc klein/groot                         15 min + 1 ronde ronde
  • Quads & Kidsanssidecars         12 min + 1 ronde ronde
  • MX2 jeugd                                 17 min + 1 ronde ronde
  • Besloten clubklasse                   15 min + 1 ronde ronde
  • Open clubklasse startbewijs      15 min + 1 ronde ronde

Pauze (kleine baan schuiven)

2de manche

  • 50cc                                           10 min + 1 ronde ronde
  • Beginnersklasse                        12 min + 1 ronde ronde
  • 65cc klein/groot                         12 min + 1 ronde ronde
  • 85cc klein/groot                         15 min + 1 ronde ronde
  • Quads & Kidsanssidecars         12 min + 1 ronde ronde
  • MX2 jeugd                                  17 min + 1 ronde ronde
  • Besloten clubklasse                   15 min + 1 ronde ronde
  • Open clubklasse startbewijs      15 min + 1 ronde ronde

Deze tijden en dit schema zijn onder voorbehoud!

Prijsuitreiking na afloop bij de kantine

Hieronder wedstrijdschema 21 mei

Wedstrijdschema / Zeitplan / Time table

Trainingen

09.00 – 09.15   1ste training IMBA dames          15 min. Vrije training

09.15 – 09.35   MX2 junioren groep 1                  1 ronde + 10 minuten tijdtraining

09.30 – 09.50   MX2 junioren groep 2                  1 ronde + 10 minuten tijdtraining

09.50 – 10.05     MX open Senioren                     1 ronde + 10 minuten tijdtraining

10.05 – 10.25     MX2/Open Nationalen               1 ronde + 13 minuten tijdtraining

10.25 – 10.45     MX2/Open Inters                        1 ronde + 13 minuten tijdtraining

10.45 – 11.05     2de training IMBA dames        15 minuten tijdtraining

 

Manches

11.15 – 11.35     MX2 junioren groep 1                15 min + 1 ronde

11.35 – 11.55     MX2 junioren groep 2                15 min. + 1 ronde

12.00 – 12.40     Pauze / rijdersvoorstelling IMBA DAMES

12.40 – 13.05     MX Open senioren (1ste m)        17 min + 1 ronde

13.05 – 13.30     1 ste manche IMBA DAMES    18 min + 1 ronde

13.30 – 13.55     MX2/Open Nationalen               19 min + 1 ronde

13.55 – 14.20     MX2/Open Inters                        21 min + 1 ronde

14.20 – 15.00 pauze

15.00 – 15.25     2de manche IMBA Dames        18 min + 1 ronde

15.25 – 15.45     MX2 junioren B finale                 15 min. + 1 ronde

15.45 – 16.05     MX2 junioren A Finale                15 min + 1 ronde

16.05 – 16.30     MX open senioren                      17 min + 1 ronde

16.30 – 16.55     MX2/Open nationalen                19 min + 1 ronde

16.55 – 17.20     3de manche IMBA Dames        18 min + 1 ronde

17.20 – 17.45     MX2/ Open inters                        21 min + 1 ronde

18.15 Prijsuitreiking na afloop bij de kantine

Dit schema is onder voorbehoud van wijzigingen

Aanmelden wedstrijden 20 en 21 mei 2023 tot donderdag 18 mei 12.00 uur

Aanmelden wedstrijden 20 en 21 mei 2023 tot donderdag 18 mei 12.00 uur

Het is nog mogelijk tot donderdag om in te schrijven voor de MON wedstrijden van 20 en 21 mei in Deurne. Tevens hebben wij voor de leden op 20 mei een clubwedstrijd toegevoegd als zijnde clubklasse.

Op zaterdag 20 mei  zullen er naast de gewone jeugdklassen ook een besloten hobbyklasse (vermeld je lidnummer) starten en er zal ook een open clubklasse startbewijshouders rijden. Bij de open clubklasse startbewijshouders zullen er 3 bekers naar de leden (vermeld je lidnummer) gaan , maar ook 3 bekers voor de niet- leden van MC Deurne !

De inschrijving gaat via de MON, je betaald direct aan de MON en krijgt van hun een QR code die aan de poort gescand gaat worden.

Inschrijven 20 mei ProX Jeugdmotorcross Deurne en Clubwedstrijd M.C. Deurne (leden)

Inschrijven 21 mei IMBA Dames + 24MX Nationale Motorcross Deurne

Voor vragen over de MON wedstrijden benader de MON (info@mon.nl) voor vragen over de clubwedstrijden benader Johan@mcdeurne.nl

Overnachten

Overnachten op ons circuit is NIET toegestaan (IMBA Dames zaterdag vanaf 18.00) Alternatieven in de buurt zijn

Wil je komen kijken? Je bent uiteraard van harte welkom. Entree zaterdag 5 euro zondag 10 euro graag gepast betalen.

Kantine is open en er zal een frietwagen aanwezig zijn dus de inwendige mens wordt ook weer goed verzorgd.

Wij wensen jullie allemaal fijne wedstrijden

Snelle vrouwen trotseren zandbulten in Liesselse bossen: EK motorcross voor ‘t eerst bij MC Deurne 21 mei 2023

Snelle vrouwen trotseren zandbulten in Liesselse bossen: EK motorcross voor ‘t eerst bij MC Deurne 21 mei 2023

DEURNE – Stuurvaardige vrouwen strijken op 20 en 21 mei neer in de Liesselse bossen. Het circuit van MC Deurne is dat weekend het decor van de ouverture van het EK motorcross voor vrouwen.

Harry Weerts 11-05-23, 19:00

Een paar jaar geleden was het Deurnese circuit ook al in beeld voor een wedstrijd in de EK-cyclus. Jarenlang stond Oss op de kalender van de reeks wedstrijden. Door vergunningsperikelen kon ’t EK daar niet meer terugkeren.

Organisator IMBA liet al snel zijn oog vallen op het 1850 meter lange zandcircuit van MC Deurne. ,,Toen was de tijd nog niet rijp”, vertelt wedstrijdorganisator Johan Thijssen. ,,We vonden het financieel een te groot risico. Je moet reiskosten vergoeden en prijzengeld betalen.”

Anno 2023 is MC Deurne er wél klaar voor om internationale toppers te ontvangen. ,,Nu zijn we ervan overtuigd dat we genoeg geld binnen harken via kaartverkoop.” Kaartjes kosten zaterdag 5 euro en zondag een tientje. Ze zijn alleen aan de poort te koop.

Meisje van vijf op motor

Liefst vierhonderd onverschrokken dames en heren reizen volgende week naar Deurne. Vrouwen en mannen, meisjes en jongens van uiteenlopende leeftijden komen heel het weekend in actie, in verschillende raceklassen. ,,De jongste deelnemer is vijf, de oudste 70″, zo schetst manusje-van-alles Jan van Bussel. Het koninginnennummer is de openingsrace om het Europees Kampioenschap voor vrouwen. Die wordt zondag over drie manches verreden.

We willen de entourage van de deelnemers zo veel mogelijk op eigen terrein onderbren­gen. Dan houden we het overzicht en beperken we overlast voor de buurt

Johan Thijssen, MC Deurne

 

Honderd vrijwilligers van MC Deurne leiden dat weekend alles in goede banen. Zo ook het wagenpark dat voorbij de toegangspoort van het circuit een plek krijgt. ,,Heel wat caravans strijken hier neer, maar ook grote vrachtwagens,” vertelt Thijssen terwijl hij over nu nog lege grasvelden aan de rand van het circuit wandelt. Die staan straks vol met voertuigen in allerlei soorten en maten. ,,We willen de entourage van de deelnemers zo veel mogelijk op eigen terrein onderbrengen. Dan houden we het overzicht en beperken we overlast voor de buurt.”

Andere vrijwilligers letten vooral op de wedstrijden. Zogenoemde vlaggers houden de baan nauwlettend in de gaten. Zij moeten met vlagsignalen de veiligheid van coureurs garanderen, bijvoorbeeld wanneer een deelnemer ten val komt. ,,Ze hebben allemaal een cursus met goed gevolg afgerond. Op de wedstrijddag zelf krijgen ze ook nog instructies.”

Zege voor thuisfavoriet?

Thijssen rekent op zeker 1200 toeschouwers. ,,Hopelijk ook veel lokale mensen.” Maar gaat een thuisrijdster tijdens de eerste EK-race in de Liesselse bossen met de overwinning aan de haal? Het kan zomaar. ,,Ons lid Britt van der Werff werd vorig jaar tweede in de EK-eindstand. Ze kent het circuit natuurlijk als haar broekzak.”

 

Gezocht kantinebeheerder/ster

Gezocht kantinebeheerder/ster

Voor onze kantine zijn we op zoek naar een kantinebeheerder/ster die de volgende taken op zich neemt in samenwerking met de kantinemedewerkers:

  • Kantine werkzaamheden tijdens reguliere trainingen, evt. extra bij evenementen en wedstrijden
  • Voorraad beheer (inkoop en verkoop)
  • Kassa beheer inclusief pinnen
  • Beheer van pinautomaat en scanapparatuur.
  • Schoonhouden kantine en toiletten
  • Rooster van de medewerkers maken
  • Terras bijhouden
  • Met een glimlach en tijd voor een praatje voor onze leden, vrijwilligers, bezoekers van een drankje en een snack te voorzien

Heb jij interesse om bij onze gezellige motorcrossclub te komen? Dit vrijwilligerswerk is een leuke taak binnen onze vereniging en je hebt heel veel contacten met onze leden.

De kantine wordt inmiddels ook gevonden door de verenigingen die gebruik maken van het bos en zij plannen dan ook graag een stop in bij ons voor koffie/thee, soep of iets lekkers te eten.

Wij zijn op dit moment open:

Zomertijd ( 1 april tot 1 oktober)

Zondag: 09.00 uur tot 13.00 uur

Woensdag: 16.00 uur tot 20.00 uur

Wintertijd (1 oktober tot 1 april)

Zondag: 09.00 uur tot 13.00 uur

Woensdag: 13.00 uur tot 17.00 uur

Woensdag wordt eerder gesloten in de winter als het donkerder wordt

Wat bied onze club naast een mooie vergoeding

  • gezelligheid
  • saamhorigheid
  • behulpzaamheid
  • jong en oud

Denk je dat jij of jullie de geschikte persoon/personen zijn voor het uitbaten van onze kantine en hebben jullie affiniteit met de motorcross stuur dan een mail naar vraag@mcdeurne.nl en we nemen dan z.s.m. contact met je op.

 

 

Georganiseerde training 6 mei 2023 (beginners en wat verder gevorderden) voor leden M.C. Deurne

Georganiseerde training 6 mei 2023 (beginners en wat verder gevorderden) voor leden M.C. Deurne

Zaterdag 6 mei is er een georganiseerde training voor de leden van MC Deurne die zich hiervoor hebben opgegeven of opgeven via de App van M.C. Deurne

6 mei zaterdag 09.00 – 13.30 uur – beginnende rijders (max 40) en wat verder gevorderde rijders (max 20)

Heb je al eerder dit jaar aangemeld voor 1 van de trainingen dan ben je automatisch doorgezet naar zaterdag 6 mei. Mocht je 6 mei niet kunnen dan graag afmelden via trainingen@mcdeurne.nl dan schuift je inschrijving automatisch door naar de volgende training.

Wil je deelnemen en heb je dit jaar nog niet aangemeld voor een training dan Log je in in de app met je account dan zie je de training staan om aan te melden. Via ideal kun je direct betalen voor de training. Kom je uit het buitenland dan via de bank overmaken.

AANMELDEN KAN VANAF MAANDAG voor de training vanaf 18.00 uur TOT VRIJDAG voor de training 12.00 uur

De poort is vanaf 8.30 uur geopend. Verzamelen bij de kantine en meld je dan even aan bij Richard. De kantine is geopend voor een kop koffie/thee, frisdrank en wat te eten.

Mocht je niet kunnen komen meld je dan aub even af trainingen@mcdeurne.nl.

Meer informatie over de trainingen zie onderstaand bericht

Georganiseerde trainingen 2023 voor leden van M.C. Deurne

Hopelijk tot zaterdag!

De trainers