Vlaggen tijdens wedstrijd

 

Je bent verplicht te vlaggen, als je meedoet aan de clubwedstrijden van M.C. Deurne. We streven ernaar om bij de inschrijving al aan te geven waar je moet vlaggen en in welke klasse.

Er zitten altijd 2 klassen tussen het vlaggen en het rijden in. Na het einde van een klasse blijft de vlaggenist staan tot je afgewisseld wordt door de volgende vlaggenist (dit in verband met de veiligheid en een snelle doorstroming van de wedstrijd)

Als de narijder aan komt rijden houdt de vlaggenist de vlag vast :

omlaag = niet gewisseld

omhoog = wel gewisseld

Alle vlaggenisten krijgen een hesje aan met postnummer, het hesje wordt bij vlagwissel eveneens gewisseld. Het is verplicht het hesje te dragen. De nieuwe vlaggenist moet voor het einde van de vorige manche op zijn post zijn.

Bij niet of te laat op komen dagen bij de post wordt men gediskwalificeerd voor het resterende deel van de wedstrijddag.

Men moet minimaal 16 jaar zijn om te mogen vlaggen, dus jongere broertjes of zusjes kunnen en mogen niet vlaggen. In geval van een jeugdrijder <16 haar mag alleen een ouder of begeleider deze taak overnemen.

Nadat de laatste klasse is verreden moet de laatste vlaggenist het hesje, bordje en vlag meenemen en terug brengen naar de jurywagen.

Vlaggenisten let op : Kijk de rijders na!!! je staat te vlaggen voor situaties die gebeuren na jouw post!!

Het is niet toegestaan dat anderen, behalve de vlaggenist zich op of bij de vlagpost bevinden.

Vlaggen en signalen