MTC start

beginners

MTC

gevorderden

RTC

getalenteerd

 

Droom jij ook om professioneel motorcrosser te worden….. hoe wordt die Droom werkelijkheid?

M.C. Deurne is 20 jaar geleden gestart met het geven van trainingen aan de jeugdrijders. Het eerste jaar hadden we 100 inschrijvingen van jeugd die wilde  deel te nemen. Op dat moment werden er nergens in Nederland trainingen gegevens wat leidde tot deze stormloop in aanmeldingen. M.C. Deurne vindt het belangrijk dat je net als bij voetballen een trainer op de baan hebt die je verder kan helpen. En dat je geholpen wordt op de weg naar wedstrijden en hopelijk nog veel verder. In de afgelopen jaren hebben we heel veel trainers opgeleid via de KNMV waarbij een groot aantal van hen ook in hun eigen tijd privé trainingen zijn gaan geven.

Hierdoor is er dan ook veel veranderd. De meeste clubs bieden nu trainingen aan en staan daardoor staan de rijders er niet meer alleen voor. Ook de KNMV  zag dat er behoefte was en dat de stroom aan rijders moest blijven bestaan Daarom isKNMV enige tijd geleden een programma gestart met een aantal clubs onder de noemer RTC (regionaal trainingscentrum). M.C. Deurne maakt hier uiteraard onderdeel van uit.

Helaas heeft Corona hier geen goed aan gedaan.  Tijd om de draad weer op te pakken in 2022 en vanuit het nieuwe programma ook weer naar andere banen te kunnen gaan. Ook willen we weer naar het buitenland.

Ook het programma van KNMV heeft een wijziging ondergaan en maakt nu een verdeling binnen het programma. Elke rijder die het programma gevolgd heeft en het talent bezit, heeft de kans om door te stromen naar Nationalen wedstrijden en verder! Volg je het programma niet dan kun je ook niet door stromen. Het programma bestaat uit stappen en een puntensysteem.

 • MTC start
 • MTC
 • RTC

Het gedeelte MTC is datgene wat wij al jaren doen bij M.C. Deurne. Het aanbieden van de techniek trainingen (bij ons 6 stuks per jaar gratis). Het enige verschil is dat er nu een puntensysteem aan gekoppeld is om de doorstroming zo objectief mogelijk te realiseren. M.C. Deurne blijft de techniek trainingen aanbieden aan iedereen die dit wil en die lid is bij M.C. Deurne als onderdeel van het lidmaatschap van MC Deurne, dus in feite voor onze leden is dit gratis. Op deze manier willen wij begeleiding voor iedereen toegankelijk maken en of houden. Dit zal de veiligheid op de banen ten goede komen denken wij.

Wil je daarnaast ook nog Educatie MX A-B-C behalen dan zijn daar wel kosten aan verbonden. Dit zijn Motocross certificaten en daar betaal je zogenaamde examenkosten voor.

Wij hopen dat dit voor jullie allemaal duidelijk is, mocht je nog vragen hebben dan kun je dat altijd doen bij onze trainers op de baan of via de mail bij Geek@mcdeurne.nl

Wil je MTC Start en MTC volgen meld je dan hieronder aan bij MTC gedeelte, dit is alleen voor leden van M.C. Deurne

Heb je MTC start en MTC gevolgd en denk je dat je met jouw puntensysteem verder zou kunnen en dat je dat ook voor de 100 procent zou willen meld je dan aan via RTC gedeelte hieronder..

Hieronder zie je het overzicht van de stappen die je maakt en een kosten overzicht.

** Puntensysteem MTC moet gevolgd worden om eventueel deel te mogen nemen aan RTC programma

MTC: Als MTC gevolgd is en je hebt binnen het puntensysteem voldoende aantal punten behaald, dan kun je eventueel doorstromen naar het regionaal trainingscentrum (RTC)

RTC: bij voldoende punten binnen het RTC programma en deelnemer heeft ambitie om ONK en EK wedstrijden te rijden kan de coureur eventueel voorgesteld worden als SELECTIE coureur Nationale selectie MX.

Programma start in januari en meer informatie volgt snel. 

Deelnemers MTC start kunnen ook educatie MX A doen bij de club neem hiervoor contact op met Geek@mcdeurne.nl

Deelnemers MTC start hebben ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de winter zaaltrainingen van oktober tot maart, Hieraan zijn kosten verbonden en dit is te vinden op de website van M.C. Deurne bij zaaltrainingen. 

Trainingen MTC start en MTC 2022

De trainers hebben dit jaar weer 6 trainingen gepland.

Deze trainingen zijn alleen voor leden van MC Deurne, we zullen voor iedere training controleren of de rijder zijn lidmaatschapspas bij zich heeft.

De trainingen zijn gratis en er mogen max 50 rijders per datum deelnemen Vol = Vol

We maken gebruik van verschillende dagen zodat iedereen de mogelijkheid heeft om aan te sluiten.

De datums zijn:

 • 30 april zaterdag 08.30 – 13.00 uur
 • 19 mei donderdag 17.30 – 20.00 uur
 • 14 juni dinsdag 17.30 – 20.00 uur
 • 24 september zaterdag 08.30 – 13.00 uur
 • 15 oktober zaterdag 08.30 – 13.00 uur 
 • 5 november zaterdag 08.30 – 13.00 uur

Afmelden gaat via trainingen@mcdeurne.nl

Als een datum vol is dan kom je op de reservelijst voor als iemand afmeld. Je krijgt dan te horen of dat je alsnog mee kunt doen.

Heel veel plezier met de trainingen en de hele wijze lessen!

LET OP: Je dient je af te melden wanneer je niet aanwezig kunt zijn, kom je niet opdagen zonder afmelding,  dan ben je dit seizoen niet meer welkom op de georganiseerde trainingen. Er wordt namelijk een plaats voor je vrij gehouden en er zijn veel rijders die aan willen sluiten bij de trainingen die dan niet kunnen komen.

VOL = VOL 

Afmelden via: trainingen@mcdeurne.nl

Aanmelden via onderstaande knop:

Als een datum vol is dan kun je nog wel aanmelden maar kom je op de reserve lijst te staan de eerste 50 (aangepast van 30 naar 50 vanwege grote aantal geïnteresseerde) mogen deelnemen. Mocht iemand zich afmelden dan wordt je benaderd om te mogen komen deelnemen.

De trainingen voor 2022 zitten al VOL (max. al aangepast van 30 naar 50 rijders) mocht je nog inschrijven dan kom je op de wachtlijst die bij sommige dagen helaas ook al lang is. Je kunt je nog wel aanmelden voor het trainingsweekend in Duitsland via Bovenstaande link.

De eerste 50 rijders zijn welkom op de trainingsdag.  De rijders die geen kleur hebben gekregen in onderstaand formulier staan op de wachtlijst en krijgen z.s.m. voor de training te horen als ze een training alsnog deel kunnen nemen omdat rijders uitvallen / ziek zijn of afgemeld zijn. Onze ervaring is dat er altijd rijders afzeggen.

RTC programma heeft nog wel plek voor gevorderde rijders. Lees dit eerst goed door op deze pagina.

Trainingen RTC Aanmelden

vanaf december 2021

 

De motorcrosssport is een echte familiesport waarbij clubs een belangrijke sociale terugvalbasis vormen, vaders en moeders trainen hun kinderen van jongs af aan op eigen terrein of op de beperkt open zijnde circuits. De Regionale Training Centra (RTC) zijn landelijk in opkomst waarbij men steeds professioneler traint en leeft.

Trainen naast de motor is namelijk net zo belangrijk als op de motor. Een ijzersterke conditie, kracht, controle en voeding zijn onontbeerlijke onderdelen van de training van een top motocrosser. Daarom is er binnen LIVE LIKE A PRO een trainingsprogramma opgezet dat in gaat op de onderwerpen: voeding, conditie, communicatie met jeugdige crosser en krachttraining. Dit programma wordt aangeboden aan huidige jeugdige crossers en hun ouders op vijf Nederlandse clubs. Een geselecteerd gezelschap zal als vervolg op de club trainingsdagen deelnemen aan een trainingsprogramma tijdens de MXoN.

MXoN Academy heeft verband met de wens van de MXGP Academy en de KNMV voor het bekender maken van de regionale trainingscentra (RTC’s) en het meegeven van kennis betreffende gezonde leefstijl en motorcross training aan jeugdige crossers en hun ouders.

Het programma vindt je in het overzicht bovenaan deze pagina.

MX GP Certificaten

Het is mogelijk om MXGP-certificaten te behalen. De MX-GP certificaten zeggen iets over jouw kennis over de motorcross. Naast dat je bepaalde resultaten behaald bij wedstrijden, heb je ook een bepaalde kennis over de motorcross. MX-A is het eerste certificaat in een reeks van certificaten

Wat houden de eerste certificaten in en om welke kennis gaat het?

Certificaat MX-A

 • Een mx training
 • Een mx wedstrijd
 • Zelf de motor starten
 • Vlagsignalen
 • Communiceren met de motorsporter

Certificaat MX-B

 • Twee mx trainingen
 • Twee mx wedstrijden
 • Voeding
 • Doping
 • Medische verzorging

Certificaat MX-C (in Engels)

 • Physical training
 • Different types of training
 • Training for MX riders
 • The effort of training
 • Training tools
 • Participation in two motor training
 • Participate in 1 official national race
Voor de mensen die nog nooit een training gevolgd hebben en geen idee hebben wat dit inhoud staat onder aan de pagina een film van een training gemaakt door Huub Munsters meer filmpjes zijn te vinden op onze Facebook pagina.