Alle leden – vrijwilligers en sponsoren ontvingen per mail de nieuwsbrief. Helaas per 2017 heeft de commissie na het houden van een poll besloten te stoppen met het maken van nieuwsbrieven. Wie weet wat de toekomst brengt maar voorlopig kunnen we alleen maar terugkijken.
 

Lachen: Uit de oude doos

Berichten van Z Eikert en Tsjapke

Zeikert M.C. Deurne

Zeikert

Februari 1ste nieuwsbrief 2014. Ingekomen bericht

Ha Bosrakkers! Oh nee ik moet vort M.C. Deurne zegge of nie?

Hier Z. nog eens een keer met ’n klacht deze keer.

Kom ik door het mooie weer uit mijn winterslaap en wat schetst mijn verbazing. Gaan jullie nou al op 9 februari een clubwedstrijd organiseren!!

Da kan toch nie. De helft van de mensen uit de club is hier gewoon nog niet klaar voor. Maar ik snap deze competitie vervalsing wel. Ik heb namelijk gehoord dat er een paar van de club gewoon de hele winter door hebben gereden op de baan omdat er nergens anders gereden kon worden en zodoende natuurlijk topfit zijn. Gewone mensen als ik moeten dan de broodnodige rust nemen om ons weer na de winter rustig op het clubkampioenschap voor te bereiden dat vorig jaar ook al in de mist liep omdat de wedstrijd op 3 maart ook al verkeerd begon door dé stelletje rijders als de Reuver en consorten die met al die opgevoerde pk’s toen gewoon beter uit de verf kwamen.

Als je er dan inne binne de club op ansprikt dan krie de gewoon de kriebels. In 2013 is het zo goed gegaan zeggen ze dan, dat er nu door wedstrijdcommissie besloten is weer vroeg te beginnen. Op het moment dat ik dit schrijf schijnen er al meer dan 180 aanmeldingen te zijn. Lijkt natuurlijk veel met nog een week inschrijven te gaan, maar ook dat moet je wel in perspektief zien.

Die mensen die komme nie! Als het weer een beetje tegenzit blijven ze gewoon thuis! Gullie het ok niks van mijn schrijven van vorig jaar geleerd of wel??

Let maar op mijn woorden. En dat geldt zeker voor die vlakkebaan truckers, Quads genaamd. Ik denk dat die Edwin en die Wiljan al die rijers gewoon omgekocht hebben en dadelijk staan ze er weer gewoon mi 6 man te kieken. Let maar op de woorden van Z.

Goe gegoan in 2013 zegge ze dan, mar doar hebbe wai niks an. Ik ben namelijk op de jaarvergadering geweest en dan vertellen ze doodleuk dat ze mooie winst gemaakt hebben in 2013 dank zij de sponsors en de trainingsweek. En wai dan?

Als de dan zo is, dan zou je zeggen, dan brengen die verrekkelingen wel de prijs van het lidmaatschap omlaag. Mooi nie, moet gewoon ook in 2014 weer volle pond betalen, terwijl ik eigenlijk alleen maar op zaterdag en zondag kan rijen omdat ik op woensdag stierenavond heb. Betaal dus eigenlijk 50 euro teveel bij deze club. Als kritisch lid zeg ik daar dan wat van en wa zegt zonne gladjanus van het bestuur dan: Maar Z., dat is maar 1,50 euro per keer, terwijl je elders misschien wel 15 euro per keer betaald.

Moi nie, zo moet je niet rekenen. En al die clubwedstrijden en zo dan, dat ik nie kan rijen nie!  Die vergeet die meneer moi effe.

Ik zeg dus: premie omlaag en dan nie mir schaoven. Anders leren die mensen nooit rijden nu  elke week de baan er zo mooi bij ligt. Die mannen van baancommissie maken gewoon alles kapot, en dan bedoel ik nie alleen hun machines. Kiek nauw eens naar het startterrein. Kan ik gewoon nie mer op trainen want elke training rijdt iedereen er gewoon overheen omdat een of andere mongool doar gewoon baan van gemaakt hi, terwijl het toch ons startterrein is? Wie beslist nau zoiets?

Hier komen nieuwe leden van wordt dan de opmerking gemaakt. Nauw dé betwaifel ik. Die 210 leden die nu al ingeschreven hebben, zegt nog helemaal niks ledenadministratie.  Jullie denken dat wel, maar je zult nooit weten hoeveel het er hadden kunnen zijn als je niet geschoven had. Nau gai wer!

En dan die nieuwe pasjes. Wa unne onzin. Op de achterkant stoan een paar van die blije crossers die geen partij voor Z. zijn, maar die zie je niet op pasje stoan hé. Om hier nou eens een trouw lid op te zetten dé vergeten ze mooi. Terwijl ik al jaren op de baan kom mi het pasje van onze hoofdsponsor om eens een keer te testen! Kieken die lui van toezicht me mi een schuin oog an, zo van hai wir. Mir doar geef ik niks um want zo rijdt dizze jonge moi nie vur het volle pond van 1,50 per dag wa gewoon vils te veul is.

Now alles bij elkaar makt de gullie er een mooie puinzooi van, maar dat is jullie probleem. Ge zoekt het mer lekker ut.

Z. kumt lekker nie rijen nie en gi wir lekker in winterslaap tot 1 maart en gi dan moi naar Spanje rijen. Dor hebbe ze tenminste moie banen en als ge doar der nir flikkert dan witte ge tenminste ok dé ge gevallen bent.

Houdoe

Z. Eikert

Zeikert M.C. Deurne

Zeikert

Z Eikert

Maart 2013 2de nieuwsbrief. Ingekomen bericht

Evaluatie clubwedstrijd

Op 3 maart 2013 had MC Deurne haar eerste clubwedstrijd. Werkelijk een blamage van de bovenste plank moet ik van hieruit helaas melden. Nadat we al een week in de kou in het bos hadden moeten wachten omdat besloten was de wedstrijd op 24 februari niet door te laten gaan omdat bestuur vergeten was mooi weer te bestellen kwamen er ook nog eens allerlei andere rijders opdagen, waarop ik totaal niet voorbereid was.

Hierbij was goed te zien dat het nieuwe systeem van inschrijven totaal niet werkt, want er waren maar 155 rijders op komen dagen. Op een ledenbestand van 200 is dit natuurlijk niks Jos!

Je kon duidelijk zien dat de baancommissie een week eerder haar kruit al verspeeld had en er geen zin meer in had. Ze hadden de baan zo vlak als een spiegel gemaakt en daar ben je als rijder van Deurne natuurlijk niet op voorbereid want het hele jaar door rijdt je op een zware baan met diepe gaten waar Deurne om bekend staat en dan is zo’n vlakke baan niet leuk Stijn!

Hierdoor waren de rijders die niet lid zijn duidelijk in voordeel. Dit was goed te zien omdat we nu rijders van voren hadden die we normaal hier in Deurne niet zien, zoals Marc de Reuver, Bas Verhoeven en ga zo maar door.  Op zo’n vlakke baan hebben zij dan met de extra opgevoerde pk’s gewoon meer voordeel en dit verdoezeld dan hun verouderde techniek,  toch……..

Jammer was het tevens dat die rijders ook nog eens 25 minuten en 1 ronde mochten rijden. Een mega foutieve beslissing natuurlijk van de wedstrijdorganisatie die dacht dat ze hiermee vele wedstrijdrijders zouden trekken, maar het waren er hooguit een stuk of 35, terwijl we er anders ook zo zonder die lange manches ook wel 10 hebben Laurens!

Lovende woorden waren er door de speaker dat het zo goed liep met het wisselen van vlaggers. Ook hier denk ik duidelijk anders over. Je mag na een aantal jaar dat we moet dit systeem werken toch wel verwachten dat mensen dit kennen en ook nu heb ik af en toe toch wel een minuutje moeten wachten, zo goed was het dus niet Tjsapke!

Kortom MC Deurne,  er is nog veel verbetering nodig, dus ik kijk uit naar zondag 19 mei en hoop dat jullie het dan beter doen anders ben ik namelijk genoodzaakt opnieuw een stukje te schrijven wat niet zo positief is als ik nu heb gedaan.

Met vriendelijke groet,

Z. Eikert

 

Tsjapkes steegje

6de nieuwsbrief (tevens laatste van Tsjapke)

Ons Tsjapke heeft het ontzettend druk op dit moment en heeft te kennen gegeven te stoppen met zijn steegje in de nieuwsbrief. Natuurlijk respecteren wij dit en willen wij Ronald bedanken voor de berichten die we van hem hebben kunnen plaatsen in onze nieuwsbrieven.

Helaas stopt ons Tsjapke ook met het omroepen bij onze clubwedstrijden ook daarvoor bedanken we Ronald hartelijk, we hebben van hem genoten. Gelukkig hebben zich alweer nieuwe mensen aangemeld. Richard en Antoon gaan de microfoon ten handen nemen en wij wensen hun veel succes !!

Dit houdt natuurlijk wel in dat wij naarstig op zoek zijn naar iemand onze nieuwsbrief aan wil vullen met de roddels en weetjes rondom onze baan. Voel jij je geroepen om de pen over te nemen van onze Tsjapke stuur dan een mailtje naar info@mcdeurne.nl .

Je staat er nooit alleen voor we zullen jullie helpen waar we kunnen, je kunt het nooit fout doen en het schrijven mag natuurlijk anoniem, dan kun je pas echt kletsen. Ben je bang dat je niet goed kunt schrijven, ook daarmee wordt je geholpen. Al breng je maar dingen/weetjes/roddels naar voren dan kunnen wij er een bericht van maken.

Voor aanmelden of vragen graag mailtje naar info@mcdeurne.nl

Commissie Communicatie M.C. Deurne

5de nieuwsbrief

Hotsa !!!

We zijn klaar voor het nieuwe seizoen en we trappen af aanstaande zondag 9 februari met  de 1e Open Clubwedstrijd !

Wat aftrappen betreft: Ik heb uitvoerig met Philip Cocu gesproken over hoe hij het heeft aangepakt ! Handig, want dan weten we in ieder geval hoe het niet moet !

De Quadklasse belooft zondag een spektakel te worden: zeg 30 aan de start ( beter Le Mans start van maken ) dus dat zijn 120 wielen !!!

De MX 1 hobby deelnemers zijn al verzekerd van een podium plek, want de veteranen klasse is volgelopen met ouwe knarren ! Toch Rob ???

MX 2 hobby belooft weer van alles: regerend kampioen Bartje R. Te H. Gaat MON rijden dus die gaat afzien bij de start bewijshouders ! Wel stoer ! Gebroeders off the Hill zijn volop in training en # 303 # ook, en vele anderen !

Koning Winter is naar de laatste geruchten van zijn kroon gestoten en is nu een republiek geworden met een parlement: de meeste stemmen nog TEGEN de winter !

Dan hebben we wat leuke nieuwe leden : Roelants, Tonkov en Mister GC himself: brrraaapppp letterlijk………!!!!!!!!!!

Tsjapke zn stembanden worden goed gesmeerd met een middel gebrouwen te Lieshout ! Enne Oakley Stuff ? Zondag staat er een stand met 2 enthousiaste jongelui! Ikke bezig houden met omroep geneuzel !

Het steegje is verhuisd: op mijn oude plekkie hebben wat Plantjes Kwekers ( ik was het dit keer niet) laatst hun rotzooi gedumpt: dus IK BEN VERHUISD !

Afgelopen weken hebben we gelukkig goed door kunnen trainen (Bedankt baancommissie); skon altijd om weer iedereen bezig te zien met nieuwe motoren: overstappen naar andere Klasse’s etc. etc.

Ik weet niet wat voor voedsel de jongelui tegenwoordig nemen maar ik heb zo’n vermoeden dat over 10 jaar de gemiddelde lengte van iemand van 18 2.00 meter wordt : pffff …groeien omhoog als ONKRUID die knapen ! ( en girls )

Effe nog wat geruchten uit t steegje :

 • Stijn S. Te H. Is in top conditie !
 • Rob van H. Niet
 • GC MX 2 wereld kampioen 2014 wordt
 • De zaal trainingen van Bart N. Te ONBEKEND ( is gaan samenwonen ) te licht worden bevonden !
 • Dat ik hoop dat de tijdtrainingen weer terugkomen
 • Dat Willekke het crossen nog steeds mist
 • Dat er geen nieuwjaar borrel is geweest: burp….
 • Dat het afsluitfeest  2014 met 0% alcohol wordt gehouden ( lol )
 • Dat ik zwaar ga keuren weer op de frikandel mayo: samen met Geek V.
 • Dat ik hoop dat er toch een cross week 2014 komt
 • Dat Tsjapke een caravannekke het vort
 • Maar ik hoop dat jullie allemaal en gezond en top seizoen 2014 tegemoet gaan !!!!!!!

4de nieuwsbrief

Wat ik ook probeer: ik kan er deze keer geen jolig verhaal van maken.

We hebben inmiddels de 3e Club wedstrijd achter de rug locatie Helmond.

Die dag heb ik nog uitgebreid met Marc staan praten over Jordi op de 250 cc 4 takt: ik zei tegen m: Jordi “gooit”de motor nog teveel als een 125, dat dat wel eens tot een giga val kon leiden: “Ach Kum goe: dan flikkert die maar een keer voor n goeie”was het antwoord, en verder nog wat staan buurten tussen de bedrijven door.

Ik kwam niet bij Marc thuis over de vloer of zo, maar je hebt vrienden en in de cross wereld heb je ook “soort vrienden”tussen de ouders.

Marc was voor mij n “cross vriend”niets meer niets minder !

Hij is er niet meer en dat zal op de 4e en laatste clubwedstrijd toch heel vreemd zijn.

Maar eens gaan denken hoe we daar gepast toch een mooie dag van kunnen gaan maken.

Ik groet jullie allemaal !

Tsjapke

3de nieuwsbrief

Beste leden van MC Deurne oftewel alle Bosstakkers !!!

Na een wat rumoerig echter goed verlopen 2e club wedstrijd is het tijd om in de toekomst te kijken !!!

Die ziet er als volgt uit : Allereerst gaan we naar de zon ! Degene die dat niet doen zijn knap stom! Nu 13 graden buiten brrr ( 25-6-2013).

En dan staat de MX Stage week voor de deur:

MX staat gelijk aan M = MEER X= EXTRA LARGE, ik doel op bier en cocktails ! Wat die gasten met hun motor doen maakt mij niet uit: ik doe mijn eigen training !

Ik kan jullie alvast aankondigen dat de organisatie wederom een top trainer heeft aangetrokken : Tsjapke dn Omroeper, hij zal de cursisten leren hoe je 5 dagen kunt overleven op alcohol en Friet: Stijn staat al te trappelen om zijn quotum Bacardi te verhogen met maar liefst 100 % ! Degene die zich nog willen inschrijven in mijn eigen TOPKLASSE: graag z.s.m. dan kan ik trainings schema’s gaan maken!

Wat tips : Geef de immer behulpzame bar dame een tip ad € 10,- de eerste dag, dan hoef je de helft van de drank de rest van de week niet meer af te rekenen !

S’ochtends de hogedrukreiniger in de wasplaats in je strot zetten en 5 minuten goed laten blazen !!

Niet ontbijten: zonde van de kegel !!

Een goede bodem leggen om 17.00 uur bij de “Strijpse Smulwagen: 1 friet met en 1 frikandel met bij de laatste vragen of ze wat olie in het bakje willen doen

Geen sex, daar ben je toch niet meer toe in staat !

Goede zonnebril om je rode doorlopen ogen te verbloemen

Overslaan van de inloop training s’ochtends

Op de BBQ avond wel wat opscheppen maar gelijk weggooien ( dit voor de vorm) Alcohol is belangrijker!!

Zoveel mogelijk bier uit blik vragen ! Die plastic bekers zijn meer voor carnaval

Tsjapke goed verwennen met gratis bier !!

Een goede emmer in je caravan zetten !!

Vrijdagmiddag familie inschakelen om de hele zooi in te pakken en om ervoor te zorgen dat je thuis komt, zelf ben je daar niet meer toe in staat !!

Geen vreemde dranken drinken ! Blijf bij wat je gewend bent anders lopen mijn schema’s in de war!!

Nou voor de rest: jullie zullen het verder horen op de eerste dag !!

Vervolgens gaan we naar de 3e clubwedstrijd @ Helmond: Advies: banden volledig van rubber, geen binnen banden !!

Grtz Tsjapke

2de nieuwsbrief

Beste Leden !

Ons Tsjapke pist er de tweede keer al langs, maar da gift niks want dan kunnen we een bietje over hem roddelen.
Inmiddels zou het seizoen al weer in volle gang moeten zijn maar wat schetst onze verbazing we moeten nog regelmatig de baan sluiten i.v.m. vorst en sneeuw. In al die jaren dat ik me meng in de club hebben we dit nog niet zo extreem meegemaakt.

Helaas hebben we geen gek meer die met een bladblazer de baan sneeuwvrij gaat blazen, was natuurlijk ook absurd.

Wat hebben jullie gemist als jullie niet op onze nieuwjaarsborrel aanwezig waren ! Heel veel sterke verhalen over het afgelopen jaar en een Tsjapke die ons smeekte om voor hem een vrouw te zoeken.

Dus bij deze : Tsjapke man van middelbare leeftijd met poes, bijna alles doet het nog. Is van een vrouwtje geweest heeft er nooit veel mee gereden. Zoekt vrouw/levensmaatje, mooi, jong, slank, lief, maar niet te lief, om poes mee te delen. Meld je aan voor de audities bij de jurywagen op 19 mei. Bij goedkeuring ga je door naar de liveshow.

Dan wil ik het nog even hebben over onze eerste clubwedstrijd. Super mooi !! Wat valt er nog meer over te vertellen. Een geweldige opkomst, vlaggers die super meewerkte, en een baan die er geweldig bij lag. Trots waren we allemaal na afloop, zo zou het moeten gaan. Nieuwssites melde over de GP van Deurne. Een geweldig deelnemersveld bij de startbewijshouders zorgde voor een mooi bericht op Tattler mx ook te lezen op onze site. Helaas was er 1 domper. Axel de Klerk, alweer een pols gebroken, nu zijn andere, hoe krijg je het voor elkaar 2 keer in een paar maanden en dat na een super 1ste manche. En weg was onze omroeper, weer naar het ziekenhuis met zoonlief.

Als we het dan toch over Tattler MX hebben kunnen we het meteen over onze Huub hebben of wel “Barbahuub” zoals zijn bijnaam inmiddels is op Tattler MX. Huub maakt al een tijdje foto’s voor deze veel besproken website. Ook is hij al een paar keer naar Spanje gestuurd om foto sessies te maken, kan ook niet anders met de kwaliteit foto’s die hij aflevert. Ik zelf ben nog steeds aan het zoeken wie de andere zijn die de soms wel heel erg eerlijke stukjes maken voor die site. Niet iedereen zal er van gecharmeerd zijn, maar ik ben duidelijk een Fan. De vraag is nu of iemand mij kan vertellen wie er problemen had na de training van de startbewijshouders met zijn crosslaarzen, dat zou mij al een beetje op weg helpen.

Gelukkig zijn er nog enkele dagen geweest dat het wel mogelijk was om te trainen en inmiddels zijn de eerste georganiseerde trainingen van Deurne en de wedstrijden bij de bonden begonnen.

Nou kijk ik altijd in het begin van het jaar bij alle bonden welke mafkezen er zich gaan mengen. En ja hoor ik kwam er weer 2 tegen ! Ben benieuwd hoe lang ze het dit seizoen gaan volhouden. Ze deden het trouwens helemaal niet slecht bij de veteranen met een 5de en 9de plaats. Wie dat zijn ?

Zoals jullie op de site hebben kunnen lezen zijn de cursisten van de EHBO cursus allemaal geslaagd ! Mooie prestatie zeker als je weet dat er ook mond op mond beademing toegepast moet worden bij zo’n cursus. Ook daarvoor zijn ze allemaal geslaagd ook al moest er bij 1 wat extra aandacht aan besteed worden. Let wel, mocht je iets overkomen op  de baan kijk dan eerst wie er die dag van de EHBO- ers aanwezig is, je kunt nu kiezen van wie je mond op mond beademing wilt krijgen. Maar net als jullie hopen ook de EHBO-ers het nooit toe te hoeven passen.

Wat dan nog ? ja de komende wedstrijd 19 mei op ons eigen circuit in Deurne. Er liggen al hier en daar wat plannen om er een gezellig pinksterweekend van te maken. Nou, laten we dan maar hopen dat dit niet in de sneeuw gaat gebeuren en er dan eindelijk wat warmte op ons circuit aanwezig is.

Wens jullie allemaal veel crossplezier toe en de volgende keer is het gewoon weer Tsjapke die een bericht maakt met aan zijn zijde een mooi, jong, lief ………………

Secretaresse van

Tsjapke dn

1ste nieuwsbrief

Ja, zo wordt je enkele jaren geleden op een wedstrijd morgen spontaan gebombardeerd tot omroeper ( Bedankt Richard !!! ) en nu moet je een COLUM schrijven, dat betekent dat ik vanaf nu een columnist ben !!! MC Deurne: ik ben aan t informeren wat een columnist zo per colum beurt !!

Tsjapkes steegje, jawel, ergens op het circuit is er een steegje waar duistere zaken gebeuren, besproken worden, geruchten de wereld in geholpen worde etc…… Mijn taak om jullie daarvan op de hoogte houden !!!!
Ga niet zoeken naar t steegje, je vindt t toch nooit, daar ben ik zo zeker van dat ik zelfs al mn zwart geld daar heb liggen in n kistje..
Slechts enkelen weten de locatie, maar die komen daar voor andere zaken en dan ben ik gauw weg !!!!!!!!!
Wist U dat:
 • In ieder geval Davey en Axel het nieuwe jaar goed zijn begonnen, Davey enkel gebroken en Axel pols ??
 • Dn Herlings een leuke Audi A 2 heeft aangeschaft ?
 • Dat de geruchten steeds sterker worden dat de volledige MX1 hobby klasse op doping draait om de lichamelijke gebreken te verdoezelen?
 • Dat in diverse klassen bij de clubwedstrijden 2012 door meerdere rijders een paar keer de halve baan is genomen…….ik ken de namen…
 • Dat dn omroeper t een stuk makkelijker heeft door het transpondersysteem, in ieder geval als er een scherm staat?
 • Dat Norbert in auto’s doet en in Helmond woont = ???
 • Dat Stijn iets met KTM heeft?
 • Dat wij een perfecte baancommissie hebben waardoor we heel vaak kunnen rijden terwijl andere banen dicht zijn ???
 • Dat gemopper, ruzie scheldpartijen op wedstrijden NIET LEUK zijn ?
 • Dat Tsjapke nog steeds geen fanclub heeft ?
 • Dat Bas van zn geloof is afgevallen en iets rijdt wat begint met een Y ???
 • Dat Axel de nieuwe Toyota 2013 240 CC 5 takt aan t testen is met een fabrieksteam ?
 • Dat Tsjapke in 1989 wereld kampioen MX 1 was ?
 • Ook in 1990 !
 • Dat die wild rijders met hun jeeps een stelletje eikels zijn ?
 • Dat Maikel op een Facebook foto is gesignaleerd samen met een schone dame ?
 • Dat Sjaak overweegt om een mobiel frietkot aan te schaffen en op trainingsdagen friet te gaan bakken?
 • Dat Rob dat een goed idee vindt ?
 • Dat Bart een octaangehalte van 124 gebruikt ?
 • Dat 10 maart de eerste DMX is in Son ?
 • Dat ik nu echt aan t werk moet ?
 Alle succes voor iedereen en tot later !!!
Tsjapke dn Omroeper
]