Vandaag 20 april 2023, alweer 15 jaar geleden dat we Teun v.d. Acker verloren bij een verschrikkelijk ongeluk op onze baan. De sport die zijn passie was heeft hem zijn leven gekost.

Meteen dat ik dit weer schrijf bedenk ik me dat er alweer heel veel nieuwe rijdertjes bij onze club zijn gekomen die toen nog niet eens geboren waren. Al deze rijders worden bij ons alleen lid na het behalen van ons M.C. Deurne motorcross certificaat en de extra trainingen voordat ze alleen de baan op mogen. Wat is er veel veranderd in 15 jaar! Je krijgt tegenwoordig niet zomaar meer een motorcross licentie maar moet daarvoor bij elke bond eerst een certificaat behalen. Ik zal niet zeggen dat dit ongeval niet gebeurd was in de tijd dat het Teun overkwam want helaas gebeuren er nog steeds ongelukken in onze sport. Maar we zijn al wel héél veel verder.

Het circuit is in de afgelopen jaren heel erg veranderd Teun, je zou het niet meer herkennen. We doen er alles aan om het zo overzichtelijk mogelijk te maken voor motorcrossers zodat ze hun sport, passie veilig kunnen beoefenen. We zorgen zelfs tegenwoordig voor de inwendige mens door een lekker kopje koffie of thee aan te bieden en voor de hongerige mens is er ook van alles te krijgen. Het parkeerterrein is niet meer zand maar gras. We hebben mooie reclame borden langs het circuit en als je binnenkomt zie je doeken van rijders met veel potentie.

Het is vandaag donderdag 20 april dus ons circuit is gesloten voor trainingen dat wil niet zeggen dat er niemand is. Vorige week deelden we nog een mooi filmpje van een familie herten dat overstak op de baan.

Zoals elk jaar vragen we leden, vrijwilligers en bezoekers van M.C. Deurne om plaats te nemen op jouw bankje langs het circuit of om langs te gaan bij de tuin van Teun die er zeker weer geweldig bij zal liggen is het niet vandaag dan gewoon een andere dag even gaan zitten.

Het maakt eigenlijk niet uit, al sta je er maar even stil bij het lezen van dit bericht. Het gaat erom dat we samen even stil staan bij wat er toen, alweer 15 jaar geleden, gebeurd is en ons er weer extra van bewust worden hoe belangrijk veiligheid en regels rondom en op het circuit zijn. Teun krijgen we niet meer mee terug maar we zullen altijd aan hem blijven denken, Teun blijft altijd deel uitmaken van onze vereniging.

Ook in 2022  is de Teun v.d. Acker bokaal weer uitgereikt aan diegene die de passie hebben voor de motorcross net zoals Teun en dat waren Toon van den Heuvel en Guusje van den Heuvel die we regelmatig op het circuit tegen komen.

Op de site van Teun van den Acker www.teunvandenacker.nl kun je het verhaal van Teun en zijn familie lezen en een bericht achter laten voor de familie en vrienden.

Bestuur, leden en vrijwilligers van M.C. Deurne wensen de familie en vrienden van Teun vandaag heel veel sterkte. Maak er weer een hele mooie dag met mooie herinneringen aan Teun.