Deze mail is zojuist naar al onze leden gestuurd.

Beste leden,

Recent hebben wij jullie geschreven over onze bedenkingen bij de uitvoering van het MX Masterplan. Mede door de vele reacties die dit teweeg heeft gebracht heeft KNMV besloten om de uitvoering van dit plan opnieuw te bespreken met rijders en verenigingen en te wachten met het voorgestelde betaalsysteem.

Een zeer verstandig besluit vinden we, maar wel een besluit wat voor ons een beetje dubbel voelt.

MC Deurne ondersteunt de gedachte van het plan namelijk ten volle vanuit het solidariteitsbeginsel dat we als motocross community wat moeten doen om het voortbestaan van onze sport te waarborgen en de veiligheid en professionalisering te vergroten.  Dat hiervoor een grote pot met geld nodig is zal voor iedereen duidelijk zijn en dat we daarvoor zelf moeten zorgen ook.

Door het besluit dat nu genomen is schuiven we de hulp aan de clubs die dit nu al hard nodig hebben op. Als bestuur denken we dat dit niet goed is en dit is niet de opzet geweest van onze actie. Daarom willen we met een actie komen waarvan we hopen dat onze leden dit opnieuw gaan ondersteunen.

Oproep aan onze leden:

Wij doen daarom een oproep aan al onze leden (families) die aangesloten zijn bij MC Deurne alsmede teams die altijd bij ons trainen om een bedrag van tenminste 10 euro te storten op onze rekening met Ibannummer NL78RABO0110828135 t.n.v M.C. Deurne o.v,v, MX Masterplan. Of je nu lid bent vanuit de MON of vanuit de KNMV is hierbij niet van belang. Het gaat hier om het groter geheel, namelijk de Motocross.

Graag wil ik daarom de daad bij het woord voegen en zal een eerste storing van 20 euro hierin gaan doen. Over 2 weken gaan wij kijken hoeveel er is gestort. Als club bestuur hebben wij besloten dat  MC Deurne dit bedrag naar boven toe afrond. Dit afgeronde bedrag gaan wij als club namens onze leden dan storten in de kas van MX Masterplan zodat daarmee verenigingen al direct de ondersteuning kunnen krijgen die ze al jaren nodig hebben.

Uiteraard brengen wij naar buiten hoeveel we namens onze leden gaan storten, dus lieve mensen zorg opnieuw dat we trots op elkaar en onze vereniging kunnen zijn en doe mee!

Oproep aan onze collega verenigingen:

Één club alleen brengt weinig of niets tot stand. Hierbij is gewoon de wet van de grote getallen nodig. Daarom ook een oproep aan onze collega verenigingen van KNMV en MON die onze actie enkele weken geleden ook ten volle ondersteunden. Zet ook een actie op en zorg dat we als Motocross één front vormen zodat de pot geld die nodig is voor behoud van de sport gevuld kan worden en sommige clubs al snel geholpen kunnen worden.

MC Deurne