Wie zijn jullie, stel je even voor

Marga Nelemans en Patrick Nelemans

Eigenaars horecazaak het Vertierke in de Zeilberg – dat is ook de locatie van M.C. Deurne voor vergaderingen, EHBO cursussen en feestavonden

Wat hebben jullie met M.C. Deurne

Patrick heeft altijd bij van Bussel gewerkt waar jullie eerder onze vergaderingen altijd hadden, al heel lang geleden. De tijd dat M.C. Deurne de bestuursleden nog de groene hesjes droegen. Patrick is bij van Bussel weggegaan vanwege een versleten heup. Marga is toen bij de Paddock gaan werken in Zeilberg. Patrick zat thuis met zijn heup en mocht niet werken maar hij liet Marga niet alleen sluiten bij de Paddock. Toen ik daar later een keer aan kwam zat de M.C. Deurne bij de Paddock en heb ik met Richard gesproken en vertelt van het Vertierke. Ik regelde vroeger ook al alles bij van Bussel voor de vergaderingen etc. en Richard is komen kijken bij het Vertierke en vanaf die tijd zijn jullie bij het Vertierke gekomen.

Nu 9,5 jaar verder komen jullie nog steeds. Ik had al vaker tegen Richard gezegd dat we misschien wel iets samen zouden kunnen doen op de cross, samen staan we sterk. Ik dacht aan iets met eten of bij wedstrijden omdat wij meer faciliteiten hebben. Ja en nu 4-5 maanden geleden is het dan zover gekomen, ineens stond er bij jullie een kantine en toen werd er na het feest contact opgenomen over een eventuele samenwerking en zo is het balletje gaan rollen.

Wij hebben toen bij jullie feest een catering verzorgd en toen kwam ter sprake of wij niet de kantine wilde gaan beheren. Jullie hadden al een vacature gezet waar helaas niets uitgekomen was. Het is ook niet gemakkelijk, het zijn moeilijke uren om iemand voor te vinden.

Wij zijn rustig aan gestart met een klein assortiment, we moeten ons nog een beetje behelpen vanwege het gemis van water en stroom. We hebben in het begin verse soep gemaakt maar het bederf ervan is op dit moment zonder de stroom nog te groot. Mochten we in de toekomst, wat we hopen, continue stoom en water hebben dan kunnen we verder uit gaan breiden.

We sjouwen nu een diepvriesje op en neer en als dat leeg is moeten we het aan gaan vullen, het is op dit moment nog echt behelpen. Gehaktbal uit de jus vindt iedereen lekker als we straks een diepvries op continue stroom hebben dan kun je gaan portioneren en wordt het een stuk makkelijker en zou je een frietje of frikandel of zoiets ook aan kunnen gaan bieden. Dus we hebben nog veel wensen maar dat is altijd zo, je hebt niks en wilt steeds meer, ook onze klanten jullie rijders willen steeds meer en dat willen we ze graag gaan bieden maar ik denk dat we geduld moeten hebben.

We houden de prijzen zo laagdrempelig mogelijk en hoe meer mensen gebruik maken van de kantine hoe makkelijker we dit kunnen blijven doen. Er zijn nog veel crossers die alles meebrengen van thuis uit maar die kunnen gerust binnen lopen voor een kopje koffie of thee, we vragen 1 euro hiervoor. We hebben ook lekkereworstenbroodjes en tosti’s en regelmatig nemen we iets extra lekkers mee. Als de mensen afnemen dan kunnen wij door blijven gaan en leveren we een meerwaarde aan het circuit en de bezoekers.

Hoe bevalt het de eerste maanden in de kantine

Geweldig! Bij de vorige vraag zijn we hier al goed op in gegaan. We merken ook dat de leden goed klaar staan, vragen we om hulp dan staan ze altijd klaar, iedereen is erg behulpzaam. Volgens ons zijn de kosten op dit moment alleen de brandstof voor de stroom dus we zijn goed tevreden net als de club.

Kunnen we alleen binnen zitten

Nee, we hebben zowel binnen als buiten de mogelijkheid om te zitten. De stenen tafels zijn door de club buiten geplaatst en wij hebben gezorgd voor de stoelen en de parasols waardoor er een sfeervol geheel staat. Ook hebben we een klein tafeltje er neer gezet met de bedoeling die dichter bij de ingang te zetten zodat we eerder bij de mensen zijn die naar binnen lopen.

Maar het grappige is dat iedereen gezellig bij ons komt zitten. Staan er 4 stoelen, dan staan er binnen de kortste keren, 6-8-10-12 stoelen om het kleine tafeltje heen. Mensen praten eerder, je krijgt eerder een conservatie over de club of wat dan ook, dat is keileuk en keigezellig. Je krijgt een gezellige plek, waar je kunt eten, drinken en een praatje kunt maken en extra clubverband. Een toegevoegde waarde!

Wat je meestal bij de vergaderingen ziet is hetzelfde clubje maar die zie je hier maar weinig die zijn druk met de organisatie en niet met rijden. Wat je heel erg merkt is dat er heel veel verschillende mensen komen,  wat het heel interessant en gezellig maakt. Het is mooi om te zien dat iemand die heel verlegen is als hij er net bij komt en die dan op te zien bloeien en praatjes te zien krijgen en dat die ook gaat helpen binnen de club, ons tafeltje helpt hier goed bij. Daar worden allerlei dingen besproken en er sluiten steeds meer mensen aan.

We hebben voor aan het circuit regelmatig het bord geplaatst en wat dan erg grappig is, dat mensen die in de bossen aan het fietsen of wandelen zijn gezellig even komen kijken, plaats nemen op ons terras en wat te drinken of eten pakken.

Kunnen we pinnen

Pas 1 keer vraag naar gehad hebben we dus ook nog niet, alles gaat contant.

Wie helpt jullie nog meer in de kantine en bij de WC’s

Joni, dochter van Richard helpt ons 1 x in de 14 dagen. Yvon, van ons op ‘t Vertierke, vervangt ons met de vakanties of als we niet kunnen dat is kei fijn. En hoe gaat dat met de combinatie het Vertierke, Marga doet grotendeels Deurne en Patrick doet het Vertierke. Woensdags eten we hier en dan ga ik daarna naar het Vertierke en Marga blijft dan hier.

De wc’s is ook onze taak, ook poetsen van de wc’s en kantine. De wc’s worden doorgespoeld met grondwater, daarom hangt er ook een melding bij de wastafels dat het geen drinkwater is.

Is het koud of juist warm in de kantine

Gelukkig is de container erg goed geïsoleerd en hebben we de airco weinig nodig gehad. In de winter kan iedereen zich lekker op komen warmen bij de kachel en in de zomer, als het nodig is kan de airco aan.

Wat zijn de reacties van rijders/publiek

Mensen reageren allemaal heel positief. Eerst als ze naar de baan wilden gaan moesten ze thuis koffiezetten, sjouwen met van alles en nog wat, dat hoeft niet meer. Toezichthouders vinden het heel fijn dat ze een kopje koffie/thee/chocomel of wat te eten kunnen gaan halen. De mensen halen snel even een kopje koffie, dat hebben ze altijd heel erg gemist.

En als het dadelijk kouder wordt kunnen ze hier fijn binnen zitten en wat warms drinken en eten. Eerst was hier niks. En dan het mooiste van alles we hebben een mooi toiletgebouw wat zeker voor de dames een pluspunt is, die komen nu veel eerder mee.

Mensen zeggen ook allemaal wat is hier veel veranderd, we kennen het niet meer terug.

Hoe vinden jullie de sfeer binnen M.C. Deurne

Super, gezellig.

Weet je wat het is, er zijn toch altijd mensen die op zichzelf blijven maar wat je ziet, je merkt het aan het tafeltje, dat het kringetje al steeds groter wordt. Het is hier heel gemoedelijk en heel erg behulpzaam.

Toen wij er 8 september niet waren, dat zijn van die dingen waar ik me dan heel druk over maak, ik heb dan zoiets van het is mijn Tokootje en ik vind dat er dan ook moet zijn. Maar dan zeggen mensen ik ben er ook en als ze me nodig hebben dan help ik wel. Dan heb je wel zoiets van, oké er staan er nog zoveel achter je die toch zo behulpzaam zijn en op dat moment iets voor je willen betekenen.

Zijn we iets vergeten

Ja…als jullie iets vergeten zijn dan bewaar je dat maar voor de volgende keer.

Tot over 12,5 jaar dan doen we het nog een keer of eerder… het eerste lustrum over 5 jaar?

 Bedankt Marga en Patrick en heel veel succes en plezier in onze kantine!