Beste leden / vrijwilligers en fans van M.C. Deurne

Allemaal de allerbeste wensen voor 2021

2021 is van start! Het eerste trainingsweekend zit er alweer op. Altijd wat rommelig in het begin in verband met de nieuwe papieren en de regels van corona die weer strenger zijn geworden. Maar hé, wij rijden nog er zijn heel veel sporten die niet mogen op dit moment dus volg de regels en geniet van het buiten kunnen sporten.

2020 een jaar dat zeker de boeken in zal gaan en waar nog vaak over gepraat zal worden.

Voor ons, als club, een zwaar jaar. Het verlies in februari van ons bestuurslid, onze Hoofdtrainer Erwin Robins, als gevolg van een ongeluk op de terugweg van de trainingsweek van Spanje naar Nederland. Dit heeft alles op zijn kop gezet en net in deze tijd moet je afstand van elkaar houden terwijl je elkaar zo hard nodig hebt en bij elkaar wilt zijn.

Direct daarop volgde de Lockdown en moesten we jullie lang teleurstellen dat er niet getraind kon worden. Gelukkig mochten we weer open maar dan wel volgens strenge regels.  Dat was voor iedereen flink wennen en heeft veel van onze vrijwilligers gevraagd maar ook vrijwilligers opgeleverd die heel graag wilden komen helpen.

Alles was klaar voor de wedstrijden die we dan toch nog probeerden te organiseren. Vele uren van onze vrijwilligers gingen hierin maar het mocht niet baten ook dit moesten we annuleren. Maar we gaan door ook voor dit jaar hebben we al een datum staan!

Onze baancommissie heeft een nieuwe tunnel kunnen maken die naar het achterste gedeelte leidt en daardoor kun je nu het gehele circuit de rijder volgen en dicht bij de baan komen. Voor de allerkleinsten hebben we een PW baantje aangelegd, waarvan flink gebruikt wordt gemaakt.

Het niet in groepen kunnen sporten heeft veel mensen weer enthousiast gemaakt om op de crossmotor te stappen. Dit heeft geleid tot heel veel nieuwe en terugkerende leden waardoor ons ledenbestand flink gegroeid is.

De nieuwe leden behalen bij ons dit jaar het M.C. Deurne motorcross certificaat dat door onze club is opgezet. Dit om te zorgen dat nieuwe leden veilig kunnen gaan trainen en beginnende rijders eerst begeleid worden bij de eerste stappen. Een geweldig initiatief dat inmiddels omarmt is door de MON en KNMV en dus voor beide bonden een geldig certificaat is.

In 2021 willen we uiteraard weer flink de handen uit de mouwen steken om ons geweldige circuit nog mooier en beter te maken. Er zullen sponsorborden komen net als de borden bij de ingang. De beginnende rijders worden nog beter begeleid en trainingen zullen er zeker weer plaats vinden en dit allemaal Corona proof.

Wij hopen dat we heel snel weer zoals vroeger kunnen gaan trainen en dat een training ook weer een gezellig samen zijn kan worden zoals het altijd geweest is. Dat we weer bij de kantine elkaar kunnen ontmoeten om met de nieuwe leden, jong en oud kennis te maken onder het genot van een kopje koffie/thee, iets fris en een lekkere snack.

Wij danken jullie voor het lidmaatschap bij M.C. Deurne en we zien jullie allemaal graag op de baan, nu nog op 1,5 meter afstand.

Maak er een geweldig crossjaar van!


Bestuur
M.C. Deurne